Subscríbete a las noticias con: RSS Facebook Twitter En tu correo

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

25 de Novembre: En Bloc contra la violencia cap a les dones

bloc.logoART. OPINIÓ ╠ El 25 de novembre és l’únic dia a l’any que massivament es demana l’eliminació de la violència cap a les dones. Demanem que no ens maten. La resta de l’any, però, ens maten a poc a poc.

En este temps en què tot es mediàtic, on els mitjans de comunicació dominen les nostres vides, cada dia en tots i cadascun dels mitjans ens eduquen en desigualtat, exercisen sexisme banal quan es dirigixen a nosaltres en termes masculins i quan ens atorguen una imatge que no ens correspon.

Des dels programes, que ens diuen el temps que farà demà, fins als telediaris i, sobretot, en els anuncis que –malgrat ser del s. XXI- mostren una imatge de les dones que es reduix a un simple objecte decoratiu.

Es ben sabut que l’eliminació de la violència cap a les dones comença en l’educació, en l’escoles, és necessària -i això reclamem des del BLOC- una educació afectivo-social eficient, una educació que siga interdisciplinar, que s’incloga en tots els currículums educatius.

Per això és absolutament necessari que les administracions competents aboguen per l’ús del llenguatge no sexista (en tots els àmbits) i per l’eliminació dels continguts, retrògrads i masclites amb què es bombardeja als nostres fills i a les nostres filles als mass media.

Serà un absurd continuar amb la tasca educativa en igualtat si no aconseguim eliminar del món audiovisual totes les referències femenines pejoratives, i també masculines, que hui en dia predominen als mitjans.

D’estos estereotips que engolim hui en dia poc dista la imatge de les dones dels primers anuncis televisius dels anys 50, ha canviat la moda de la fisonomia femenina però no l’estereotip de la dona sotmesa a la societat patriarcal imperant des d’anys enrere.

Per tot açò, demanen una educació en igualtat que vaja de la mà d’una comunicació audiovisual responsable i respectable cap al sexe femení. Si no aconseguim que es donen missatges equivalents, no destruirem els estereotips i, per tant, no avançarem en l’aniquilació de la violència de gènere.

MAMEN GIMENO

Secretària d’Igualtat del BLOC

Posted by on 24 November 2009. Filed under Opinión. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *